НАЧАЛО УСЛУГИ И ЦЕНИ КОНТАКТ ЛИНКОВЕКласация БГтоп
Инсталиране на Mozilla Firefox
   
 
 
 

 

Инсталиране на игри.
Как да инсталирам игра.


Като за начало трябва да имате игра, която искате да инсталирате, след това можете да прочетете тази статия в която е обяснено как се инсталират повечето игри.

Забележка : Обикновенно игрите се инсталират в  C:\Program Files\папка на играта това води до препълване на хард диск  C: , и се нарушава нормалната работа на компютъра, за това ви препоръчваме  винаги да инсталирате игрите в тази част на хард диска в, която няма инсталирана операционна система.

Няколко въпроса и техните отговори, които ще ви помогнат да разберете написаното по-долу.
Какво е имейдж на диск ?
Когато копирате един диск процедурата обикновенно е следната: слагате пълния диск компютъра го прочита и след на негово място слагате празния диск.
Когато компютъра чете пълния диск той всъщност създава един голям файл и го записва на хард диска ви, за да може по-късно когато сложите празния диск да прочете този файл и да запише диска. Въпросния голям файл наричаме имейдж на диск.
Какво е архив ?
За да бъдат файловете по малки и да се свалят по бързо от интернет те се архивират. Това се прави с най често с програмата WinRAR. След като се архивират те стават по малки, но не могат веднага да се използват а трябва първо да се разархивират. Такива файлове, които са по-малки и не могат веднага да се използват се наричат архиви.
Какво е Crack ?

Crack това е един или няколко файла, които обикновенно се копират в папката на играта за да може играта да тръгне дори и когато диска, който имате не е оригинален.

 

Вариант първи - имате официално закупена и лицензирана игра.

В този случай слагате диска в CD/ DVD устройството и след като се стартира автоматично давате Install, по време на инсталацията ще ви иска сериен номер, който обикновенно е написан върху кутийката на оригиналния ви диск. След като всичко приключи вие ще можете да играете въпросната игра. За напред винаги когато искате да я играете ще трябва да поставяте диска в устройството. С това първият вариант приключва.

 

Вариант втори - свалили сте си игра от интернет.

Свалили сте си файл от интернет, който би трябвало да е игра, но не знаете какво да правите с него. Въпросния файл е или архив или имейдж на диск .

За да разберете какъв точно е файла трябва да щракнете с десен бутон на мишката върху него и от появилото се меню да изберете Properties(Свойства). Ще ви се появи един прозорец с информация за файла някъде в горната част на прозореца ще видите File type(Тип на файла) срещу този надпис пише какъв е файла.
Ако там пише - RAR, ZIP, ACE файла със сигурност е архив.
Ако там пише - ISO, CUE, MDF, BWT, CDI, B5T, CCD, MDS, NRG, PDI, BIN файла със сигурност е имейдж на диск.

Ако разширението не е от изброените по горе, можете да потърсите информация за него на този сайт:
http://filext.com

Най-вероятно вече сте разбрали какъв е файла така че продължаваме.
Ако е архив, той трябва да се разархивира до като от него получим имейдж /в някои случаи може и директно да се инсталира/. Разархивирането става с помощта на специална програма , най често файловете биват архивирани с WinRAR тази програма можете да изтеглите от този сайт:
www.rarlab.com

Ако е имейдж на диск, вие трябва да го отворите с програма, която чете такива имейджи или да го запишете на диск с програма като Nero например.
Програма която чете имейджи и ще ви свърши работа е DAEMON Tools и можете да я изтеглите от този сайт:
www.daemon-tools.cc

Ако нямате някоя от горните две програми трябва да я свалите и инсталирате. След това с програмата WinRAR разархивирате до като получите имейдж на диск. След като получите имейдж на диск го зареждате в DAEMON Tools. Ако сте инсталирали DAEMON Tools иконата му се намира долу в дясно при часовника.
Зареждането в DAEMON Tools става по следния начин:
1. Щракнете ляв бутон върху иконата на DAEMON Tools
2. След това щракнете ляв бутон върху Device .........
3. След това намерете в коя папка е имейджа щракнете ляв бутон върху него и дадете Open(отвори).
В някой случаи DAEMON Tools може да не види имейджa ако при вас е така срещу File name(Име на файл) въведете *.* /звездичка точка звездичка/.
След като заредите играта в DAEMON Tools или я запишете с Nero вие ще трябва да я инсталирате, инсталирането се извършва като описаната в началото лицензирана игра - вариант първи.

Сериен номер и Crack за играта би трябвало да има на диска, който сте заредили в DAEMON Tools, а ако няма можете да потърсите в следните два сайта:
www.megagames.com
www.gamecopyworld.com


След като приключи инсталацията и сте си намерили Crack за играта, вие трябва да изкопирате въпросния Crack в папката на играта. Ако сте направили всичко правилно по време на копирането ще ви се появи въпрос дали оригиналния стартиращ файл да бъде подменен. След като отговорите са Yes(Да) вече можете да пускате играта.

 

Ако играта все още не тръгва някой от причините за това са:

1. Нещо сте объркали прочетете още един път бавно и внимателно написаното по горе и преценете къде грешите.
2. За да тръгне играта иска по-бръз и по-мощен компютър от вашия - трябва да ъпгрейтвате компютъра си.
3. Файла който сте свалили от интернет е повреден - свалете го на ново от друго място.
4. Crack-а, който имате е повреден или не е за същата версия на играта - свалете на ново crack-а и изберете версия на crack-а същата като като версията на играта.
5. Диска с играта, който имате е повреден запишете го на ново или си го купете на ново.

 

Ако всичко написано по-горе Ви обърква и желаете да си платите, за да Ви бъде извършена тази услуга - щракнете тук.

 

Ако тази статия е полезна за вас - щракнете тук за да гласувате в BGtop.
Автора на тази статия е Жоро.
Адреса на тази статия е : http://bulgaria.50webs.com/instalirane-igri.html
Вие имате право да разпространявате адреса на статията напълно безплатно.
Вие имате право да копирате части или цялата статия само ако поставите линк към тази статия.
Автора не носи отговорност при нанесени щети във връзка с използването на тази статия.

 

 

 

   
НАЧАЛО || УСЛУГИ И ЦЕНИ || КОНТАКТ || ЛИНКОВЕ
  Дизайн Компютри Смях Преинсталиране Навигация
Дизайн и оптимизация bld6.com